tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Hermelin: “Jag vill jobba i tolv år till”

Publicerad: 17 december 2018, 14:51

Christian Hermelin. Foto: Fabege.

Christian Hermelin har som tidigare rapporterat sagt upp sig från Fabege där han lett bolagets tillväxt under tolv år. I samtal med Fastighetsnytt säger han att det efter så lång tid börjar bli svårt att hitta något mer att ge.

Ämnen i artikeln:

Christian HermelinGustaf HermelinFabege

Christian Hermelin har som Fastighetsnytt rapporterade på söndagen valt att säga upp sig från Fabege där han sedan 1 januari 2007 varit vd, och lett bolagets tillväxt under tolv år. I ett samtal med Fastighetsnytt säger han att det efter en så lång tid som vd börjar bli svårt att hitta något mer att ge.

– De flesta säger att man inte ska sitta på en vd-stol längre än just tolv år och när jag nyligen läste en artikel om detta så började jag fundera på varför är det kul att gå till jobbet och vad mer jag ska göra som vd för Fabege.

Han berättar att det är svårt att sluta när man trivs, men tillägger att det skulle vara precis lika svårt att sluta om två år.

– Jag vill jobba i tolv år till och har dessutom alltid velat jobba med Gustaf (reds.anm., brodern Gustaf Hermelin) och han blir ju äldre, så ska vi göra detta så är det dags.

I sin kommentar i Fabeges pressmeddelande skrev Christian Hermelin att han förutom möjligheten att arbeta med sin bror nu får möjligheten att fokusera helt på stadsutveckling, något han alltid drömt om. Vad det innebär rent praktiskt är han dock förtegen om och betonar att han tills han lämnat över till en ny vd på Fabege kommer att fokusera på det arbete han har idag.

– Vi har ingen brådska att kasta oss in i någonting, vi kommer att hinna. Stockholm kommer att fortsätta växa och det finns fortsatta möjligheter där. Vi gillar ju båda stadsutveckling och vi jobbar bra ihop, kompletterar varandra. Vi vill vara de som förädlar, förfinar och förändrar, säger Christian Hermelin.

Han säger att bröderna tillsammans kan tänka sig att arbeta på andra ställen än enkom Stockholm men poängterar också att det är i Stockholm möjligheterna för stadsutveckling är som störst.

– Vi bor dessutom båda i Stockholm och det är här vi har bäst lokalkännedom, avslutar Christian Hermelin.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev