torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Här har Sehlhall köpt i Falun – ska bygga för äldre

Publicerad: 6 september 2019, 10:11

Bild: Hitta, Metria. Lantmäteriet

Sehlhall Fastigheter har köpt 18 000 kvadratmeter byggklar mark i Falun för att bygga vårdboende med 60 platser, trygghetsbostäder och ett gruppboende.

Ämnen i artikeln:

Anders BorgDan T. SehlbergSehlhall Fastigheter

Sehlhall Fastigheter har köpt 18 000 kvadratmeter byggklar mark i Falun för att bygga vårdboende med 60 platser, trygghetsbostäder och ett gruppboende.

Nystartade Sehlhall Fastigheter, som har som affärsidé att bygga och förvalta hållbara omsorgsfastigheter på en rad platser i Sverige, uppger i ett pressmeddelande om affären att det enligt en enkät gjord av SPF Seniorerna i Falun finns en efterfrågan hos över femhundra hushåll i kommunen om att flytta in i ett trygghetsboende.

Östra Främby

Den aktuella fastigheten ligger i Östa Främby, bredvid Främbyskolan, i Falun.

– Efterfrågan på vårdboende är stort och behovet av gruppbostäder ännu större. Genom denna satsning bidrar vi med konkreta lösningar på samtliga av kommunens behov vad gäller omsorgsfastigheter, säger Dan T. Sehlberg, vd och koncernchef för Sehlhall Fastigheter.

Fastigheten, som har en lagakraftvunnen detaljplan, kommer att utvecklas inom affärsområdet Sehlhall Vårdbostäder.

Styrelseordförande i Sehlhall Fastigheter är tidigare finansminister Anders Borg. Han och Dan T. Sehlberg har utvecklat sina tankar om bolaget i en lång intervju för Fastighetsnytt Podcast.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev