Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Här är Citycons nya logga – och tankarna bakom

Publicerad: 24 oktober 2022, 09:50

Henrica Ginström, chief operating officer på Citycon och Peter Dimulkas, vice president marketing på Citycon. Till vänster företagets nya logotyp. Foto: Citycon

I dag presenterar Citycon en ny så kallad varumärkesidentitet inklusive ny logotyp. Enligt bolaget ska det nya konceptet återspegla både företagets historia och framtid.

Ämnen i artikeln:

SvepetCitycon

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Citycon bildades 1988 som ett regional fastighetsägare i Finland. 34 år senare är företaget ett av Europas största börsnoterade fastighetsägare med 35 köpcentrum i fem länder och tillgångar på över 4,5 miljarder euro.

Det här vill bolaget ska återspeglas i den nya logotypen och varumärkesidentiteten som lanseras på måndagen. Enligt ett pressmeddelande hyllar den historiken samtidigt som den "stödjer Citycons framtida utveckling".

Läs mer: Så går det för Barkarbystaden – 10 år sedan första spadtaget

Beståndsdelar i den nya identiteten, som under ett års tid har tagits fram av designbyrån Kurppa Hosk tillsammans med ett internt team inom Citycon, innefattar förutom en ny logotyp även ett skräddarsytt typsnitt, nytt bildspråk, nya varumärkesfärger som återspeglar nordisk design och ett nytt motto, "Creating cities full of life".

Den nya varumärkesidentiteten är redan nu synlig på företagets hemsida och kommer även att bli synligt i bolagets centrumanläggningar framöver.

Läs mer: Citycons vd öppnar för shoppingtur: ”Har bra fire power nu”

– Vi är mycket stolta över det nya utseendet och känslan av företagets varumärke, som sammanfaller med företagets utveckling sedan 1988. Vi är övertygade om att vårt nya utseende återspeglar hur vi vill välkomna kunder, samhällen och företag till våra centra och representerar vår fortsatta resa för att förvandla unika platser till blomstrande stadskärnor, säger Henrica Ginström, chief operating officer på Citycon, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev