torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Här är branschens bästa vd:ar

Publicerad: 7 november 2019, 13:50

Johan Skoglund, JM, Pernilla Ramslöv, NOX Consulting, Annica Ånäs, Atrium Ljungberg och Petter Bengtsson, Zynka Group, fick alla ta emot pris som Årets vd.

Bygg- och fastighetsbranschen var i majoritet när utmärkelsen Årets vd  delades ut. Johan Skoglund, JM, och Annica Ånäs, Atrium Ljungberg, var två av pristagarna.

Ämnen i artikeln:

Annica ÅnäsAtrium LjungbergJMJohan Skoglundpetter bengtsson

Bygg- och fastighetsbranschen var i majoritet när utmärkelsen Årets vd  delades ut. Johan Skoglund, JM, och Annica Ånäs, Atrium Ljungberg, var två av pristagarna.

Det var ledarskapssajten Motivation.se som under onsdagskvällen delade ut priset Årets vd, som har syftet att uppmärksamma goda förebilder bland Sveriges företagsledare. Priset delades ut i fyra olika kategorier.

I kategorin stora företag är Johan Skoglund, JM, Årets vd. Mottagare i kategorin Mellanstora företag är Annica Ånäs, Atrium Ljungberg och i kategorin små företag gick utmärkelsen till Pernilla Ramslöv, vd för it-konsulten NOX Consulting. Årets Unga VD, som inte får vara äldre än 30 år, gick till Petter Bengtsson på Zynka Group som tar fram digitaliseringslösningar för byggbranschen.

Motiveringarna löd:

Stora företag: Johan Skoglund, JM AB

Med en god kommunikativ förmåga och stor nyfikenhet inför andras idéer är pristagaren en ledare som förmår engagera sina medarbetare och göra bolaget till en attraktiv arbetsgivare. Årets VD i kategorin stora företag leder ett företag som kombinerar lönsamhet med ett stort samhällsansvar, inom såväl miljö som jämställdhet och mångfald. Genom tydliga mål, långsiktighet och ett brinnande intresse för hela verksamheten har Årets VD gjort sitt företag till en samhällsnyttig vinnare.”

Mellanstora företag: Annica Ånäs, Atrium Ljungberg AB

”Årets VD i kategorin mellanstora företag har en stark tro på kraften i organisationen och vikten av att involvera och utveckla medarbetare för att nå gemensamma mål. Genom ett engagerat och prestigelöst ledarskap har pristagaren uppnått en mycket god lönsamhet, samtidigt som företaget också bidrar med lösningar som gör skillnad i vardagen. Med tydliga grundvärderingar och en genuin omsorg om både människor och miljö leder Årets VD en verksamhet som är både långsiktigt hållbar och innovativ.”

Små företag: Pernilla Ramslöv, NOX Consulting AB

”Med en stark känsla för den potential som finns i en snabbrörlig värld har Årets VD i kategorin små företag blivit en viktig och inspirerande förebild i det svenska näringslivet. Pristagaren har på ett förtjänstfullt sätt visat att det går att hålla fast vid sina värderingar och gå sin egen väg men ändå utmana de stora elefanterna. Genom ett öppet och kärleksfullt ledarskap har Årets VD uppnått fantastiska resultat med en verksamhet som också bidrar till en bättre arbetsmarknad och en mer hållbar värld.”

Årets Unga VD: Petter Bengtsson, Zynka Group

”Årets Unga VD har med stor energi byggt upp en företagskultur där man tar tillvara på varje medarbetares utvecklingspotential och samtidigt bevarar en stark sammanhållning när bolaget växer. Med en tydlig vision och vilja att genom innovation och kreativitet förändra en traditionstung bransch leder pristagaren ett företag som på ett hållbart sätt driver på samhällsutvecklingen. Framtiden är redan här, och Årets Unga VD vet att den innebär oändliga möjligheter.”

Anders Siljevall

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev