fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Grönt ljus för Pembrokes nybygge

Publicerad: 10 december 2018, 14:40

Visionsbild: Pembroke.

Stadsbyggnadsnämnden i Stockholms stad har antagit detaljplanen för Hästen 21, vilket innebär att Pembrokes om/nybygge på 40 000 kvadratmeter i centrala Stockholm får grönt ljus.


Som Fastighetsnytt tidigare har rapporterat har byggstarten för projektet kommit allt närmare.

Pembroke förvärvade fastigheten, som ligger granne med nyrenoverade Mästerhuset och PK Huset i hörnet Mäster Samuelsgatan/Regeringsgatan, 2008 och intentionen har hela tiden varit att riva det befintliga huset och ersätta det med ett högre.

Planen innefattar totalt 40 000 kvadratmeter av kontor, bostäder och handel i centrala Stockholm. Projektet är en del av Pembrokes långsiktiga vision ”Project Access”, som syftar till att öka tillgängligheten och att lyfta kvarteret i sin helhet.

Kvarteret består av Mästerhuset (30 700 kvadratmeter uthyrningsbar yta, utvecklat av Pembroke 2015), PK-huset (kontor och handel om 35 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta), och Smålandstorget (ett nytt offentligt torg). Genom att sammankoppla Hästen 21, PK-huset och Mästerhuset vill Pembroke skapa nya gångstråk genom kvarteret.

– Vi är stolta och glada över stadens antagande av detaljplanen för Hästen 21. Det är en viktig milstolpe för projektet, som syftar till att ge nytt liv till hela kvarteret. Stockholms stad och Pembroke står gemensamt bakom utvecklingen som vi är övertygade kommer att medföra stora förbättringar för citykärnan i stort men framförallt för korsningen mellan Regeringsgatan/Mäster Samuelsgatan. Efter Stadsbyggnadsnämndens antagande väntar vi nu på att detaljplanen ska vinna laga kraft, vilket är en process som överses av Stockholms stad, säger Akira Shimizu, Vice President, Head of Nordics på Pembroke.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev