fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Gemensamhetsel: En ny folkrörelse växer fram – ”Klara kostnadsfördelar”

Publicerad: 20 december 2022, 15:17

Bostadsrättsföreningen på Källängsvägen 36 på Lidingö ska implementera gemensamhetsel i samband med att de installerar solceller på taket. Katarina Gillblad bor i föreningen och är initiativtagare till projektet. Till vänster: Rikard Silverfur, utvecklings- och hållbarhetchef på Fastighetsägarna Sverige.

Foto: Magnus Glans/Mattias de Frumerie

Det pågår en solcellsboom i Sverige och i takt med den växer nu en annan rörelse fram – att gå över till ett gemensamt elnät i fastigheten. En sådan lösning minskar nätkostnaderna avsevärt och samtidigt öppnas möjligheten att förbruka all egenproducerad solel.


BA


Allt fler bostadsrättsföreningar tittar på möjligheten att hantera sin fastighets elnät i egen regi, så kallad gemensamhetsel, och många är redan i gång. Näst på tur är privata hyresvärdar och

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev