torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Geely anlitar Newsec i Göteborgssatsning

Publicerad: 18 september 2018, 10:31

Fordonsgruppen Zhejiang Geely Holding Group, Geely, anlitar Newsec som affärsmässig huvudrådgivare och samarbetspartner i sitt nya europeiska innovationscenter på Lindholmen i Göteborg.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeGeelyNewsecGöteborg

Sedan Geely förvärvade Volvo Personvagnar 2010 har kopplingen till Göteborg blivit allt viktigare för bolaget.

– Göteborg blir Geelys andra hem. Utvecklingen av innovationscentret kommer att befästa Lindholmen som Sveriges innovationshubb. Vi sökte efter en långsiktig samarbetspartner som kan leverera på helheten i vår plan och är övertygade om att Newsec som the Full Service Property House är rätt val för oss, Gang Wei, projektledare, Geely Innovation Centre i Europa.

Det var i juni förra året som nyheten om Geelys satsning kom ut, och en avsiktsförklaring tecknades mellan kommunala Älvstranden Utveckling och fordonsutvecklaren Geely om försäljning av mark på Pumpgatan på Lindholmen tecknades.

– Målet är att skapa en miljö som bjuder in till dialog och samarbete och Newsecs uppdrag är att bistå Geely med allt från strategisk analys och rådgivning till ekonomisk förvaltning och projektstyrning. Det här är en perfekt resa för en aktör som oss att få vara med på och bidra till genom alla våra olika kompetenser, säger Mattias Johansson, chef Newsecs svenska förvaltningsverksamhet.

Centret ska byggas på Lindholmen, där staden planerar att bygga totalt 85 000 kvadratmeter kontor- och utbildningslokaler. Planområdet kring Pumpgatan på Lindholmen domineras idag av parkeringar och industriverksamheter.

När allt är klart planeras innovationscentret rymma omkring 3 500 arbetsplatser.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev