torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Fortsatt högt intresse för kommersiella fastigheter

Publicerad: 13 mars 2018, 14:54

Bild: Cushman & Wakefield

Under tisdagen publicerade Cushman & Wakefield sin Nordic Investor Confidence Index Q1 2018. Rapporten omfattar svar från drygt 170 investorer på den nordiska marknaden och resultatet indikerar stort intresse för kommersiella fastigheter i Norden.

Ämnen i artikeln:

Cushman & WakefieldCushman & Wakefield

Under tisdagen publicerade Cushman & Wakefield sin Nordic Investor Confidence Index Q1 2018. Rapporten omfattar svar från drygt 170 investorer på den nordiska marknaden och resultatet indikerar stort intresse för kommersiella fastigheter i Norden under de närmaste tre till sex månaderna. En stor majoritet av investorerna säger sig vara nettoköpare med en andel på 63%, mot 9% nettosäljare. I Sverige landar procentandelen nettoköpare på 49%, enligt rapporten.

Rapporten visar att det finns ett fortsatt starkt köptryck men samtidigt finns det en enighet om att yielden har bottnat ur. Samtidigt finns det högt intresse för industri och framför allt logistik, där 66% av investorerna tror på ett ökat intresse från hyresgäster inom det segmentet.

Den diskrepans som upptäcktes i rapporten rör synen på handelslokaler i de nordiska länderna. I Sverige och Norge finns det en stigande andel som förväntar sig en svagare efterfrågan på handelslokaler medan det i Danmark är nästan ingen som förväntar sig ett fall.

Till sist återfinns en större optimism för det egna bestånden bland investorerna i rapporten. Något som kan leda till ett gap i prisförväntningarna och som i så fall kan resultera i minskad likviditet på marknaden.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev