Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Förfalskade markavtal och mejl i Luleå

Publicerad: 30 juni 2017, 06:11

Niklas Nordström. Foto: Luleå kommun.

En bedragare har förfalskat ett avtal för byggrätt och marktilldelning i Luleå kommun, genom att bland annat skapa ett falskt mejlkonto i kommunalrådets namn.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i norra SverigeNiklas NordströmLuleå

En bedragare har förfalskat ett avtal för byggrätt och marktilldelning i Luleå kommun, genom att bland annat skapa ett falskt mejlkonto i kommunalrådets namn.

Det falska avtalet gäller ett markområde där det ska byggas i Luleå. Någon har gått in och skapat ett kontrakt för byggrätt och marktilldelning och undertecknat med en falsk namnteckning från en kommunanställd, och därefter skickat avtalet för underteckning till ett byggföretag.

– Vi upptäckte hos vårt folk här på kommunen att ett avtal var förfalskat påskrivet, säger Mikael Lekfalk, kommundirektör i Luleå.

En e-postadress har också upprättats i kommunalrådet Niklas Nordströms (S) namn och bedragaren har haft en mejlkonversation med byggföretaget som tilldelades marken, enligt det falska avtalet, och i konversationen försökt styrka att kommunen står bakom avtalet.

– Som politiker utsätts man för allehanda påhopp, men det här är ytterligare en dimension. Det känns väldigt obehagligt, säger Niklas Nordström.

Det falska mejlkontot upptäcktes när företaget kontaktade Niklas Nordström på annat håll för att se om det verkligen var Nordström som de förde konversation med.

Luleå kommun har polisanmält förfalskningarna.

– Vad exakt syftet är vet inte vi, det måste utredas. Men man försöker ju skapa fördelar för någon affärspart genom att upprätta de här falska handlingarna som då finns, säger Niklas Nordström.

TT

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev