onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Efter Norrporten-affären: omorganisation påbörjad

Publicerad: 19 september 2016, 12:30

Henrik Saxborn är vd på Castellum. Foto: Castellum.

Efter Castellums köp av Norrporten behöver bolaget nu säga upp personal – en process som redan är inledd. Det säger vd Henrik Saxborn i det kommande avsnittet av Fastighetsnytt Podcast.

Ämnen i artikeln:

CastellumHenrik SaxbornNorrporten

I samband med Castellums förvärv av Norrporten gick bolaget ut med att man avser sälja en del av koncernens bestånd, fastigheter till värde om cirka 4 miljarder kronor. Dessutom behöver bolaget säga upp personal, en process som redan är inledd. Det säger vd Henrik Saxborn i det kommande avsnittet av Fastighetsnytt Podcast.

– I dagsläget har vi för många duktiga medarbetare när vi slår ihop de här två bolagen, säger han.

Castellum har idag cirka 400 anställda och vid förvärvet av Norrporten fick man med cirka 100 nya anställda (enligt Norrportens årsredovisning för 2015 var antalet anställda vid årsskiftet 116).

I intervjun påpekar Henrik Saxborn att Castellum inte behöver två huvudkontor och nämner också att Castellums och Norrportens verksamhet överlappar på flera orter: Köpenhamn, Helsingborg, Örebro och Stockholm.

Här finns ett utdrag från podden som släpps klockan 19 på onsdag.

http://media.blubrry.com/fastighetsnytt_podcast/content.blubrry.com/fastighetsnytt_podcast/henrik_saxborn_personal_mixdown.mp3

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev