lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Doldisrekryteringen – ingen jätteskräll

Publicerad: 2 april 2019, 09:32

Illustration: Petter Furå.

När spekulationerna om vem skulle ta över vd-posten på Fabege tog fart fanns ett antal profiler med i leken. Det blev därför en ganska stor överraskning att det visade sig att Stefan Dahlbo tar över.

Ämnen i artikeln:

Fabege FastigheterStefan Dahlbo

När spekulationerna om vem skulle ta över ett av Sveriges mest prestigefyllda fastighetsuppdrag, vd-posten på Fabege, tog fart så fanns ett antal profiler med i leken. Erfarna och för branschen välkända personer som antingen haft liknande uppdrag, om än i mindre bolag, eller på väg upp i branschen.

Namn som P-G Persson, vd för Platzer, Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg, Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden och Tomas Hermansson, vd för Bonnier Fastigheter, är bara några. Dessutom fanns det ett antal personer inom Fabeges organisation som skulle kunnat axlat Christian Hermelins mantel, som exempelvis vice vd:arna Åsa Bergström och Klaus Hansen Vikström.

Det blev därför en ganska stor överraskning när nyheten damp ner i mailboxen att Stefan Dahlbo, vd för Byggmästare Anders J. Ahlström tar över Fabege. Han har förvisso funnits med i branschen i olika styrelsefunktioner och givetvis som vd för Ahlström, som dock sålde hela sitt fastighetsinnehav för ett tag sedan, men kan i jämförelse med några av de namn som nämnts ovan betraktas som en doldis.

Enligt vad Fastighetsnytt erfar finns dock en stark koppling mellan Dahlbo och familjen Paulsson samt Jan Litborn, ordförande i Fabege sedan ett år tillbaka. Dessutom har han ett förflutet som vd för HQ Bank och vice vd i Investment AB Öresund där Mats Qviberg, en stor ägare och stark styrelseledamot i Fabege, bestämmer. Stefan Dahlbo är mer känd som en finansprofil än fastighetsdito men sägs vara en mycket kompetent person och har dessutom en fastighetsbakgrund genom sin familj som ägt och förvaltat fastigheter i hemstaden Helsingborg.

Givet ovan var rekryteringen av Stefan Dahlbo kanske inte en lika stor skräll som man tror. Oavsett tar han över ett spännande uppdrag och efterträder en mycket uppskattad ledare som satt sin prägel på Fabege. Det blir ingen lätt uppgift.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev