fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Diös och Norrlandspojkarna byter i Sundsvall

Publicerad: 20 juni 2017, 02:53

Diös köper en blandfastighet i Sundsvall. Foto: Diös.

Diös och Norrlandspojkarna i Sundsvall har gjort en bytesaffär avseende fem fastigheter i Sundsvall. Diös köper två fastigheter i centrala staden samtidigt som man säljer tre fastigheter i Birsta.

Ämnen i artikeln:

Diös FastigheterNP3 FastigheterSundsvall

Diös och Norrlandspojkarna i Sundsvall har gjort en bytesaffär avseende fem fastigheter i Sundsvall. Diös köper två fastigheter i centrala staden samtidigt som man säljer tre fastigheter i Birsta. Fastigheterna man köper, en kommersiell fastighet i stadsdelen Norrmalm och en blandfastighet i Sundsvalls stenstad, köper man till ett underliggande fastighetsvärde om 43 miljoner kronor medan de man säljer, tre industrifastigheter, säljs till ett sammanlagt värde om 33 miljoner kronor, vilket är i linje med den senaste värderingen.

Tillträde sker 1 september enligt ett pressmeddelande från Diös.

Den kommersiella fastigheten på Norrmalm i Sundsvall omfattar 1 600 kvadratmeter som huvudsaklingen uthyrs till Engelska skolan medan blandfastigheten, 1 100 kvadratmeter, består av kontor och bostäder. Industrifastigheterna i Birsta består huvudsakligen av lager och industri och omfattar cirka 7 500 kvadratmeter.

Diös fokuserar sin förvaltning på centralt belägna fastigheter medan Norrlandspojkarna förvaltar extern industri och logistik varför affären är i linje med båda bolags affärsidé.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev