torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Diös bakom ny startup-hub i Åre

Publicerad: 2 november 2016, 13:53

Bild: Diös.

Diös fastighet Totten 1:68 som ligger vid Åre sjukhus i Åre, blir från början av 2017 House Be, en hub för tech startups med tillgång till nätverk, finansiärer och övriga förutsättningar för företagande.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i norra SverigeÅre

Konceptet bygger på ett medlemskap där du antingen har tillgång till en fast kontorsyta eller en flexibel arbetsplats. Syftet är att få värdefulla nätverk och samarbeten av världsklass samt få vara del av en inspirationsrik miljö.

– Vi har gemensamt jobbat fram en lösning som känns i framkant och helt i linje med entreprenörsbehov. House Be är ett bra exempel på hur många kontor kommer att utvecklas i framtiden. Åre har under lång tid lockat till sig entreprenörer och innovation, vilket nu möjliggörs på ytterligare en nivå genom House Be. Vi hoppas att fler företag lockas av möjligheten till denna unika miljö. Nu håller vi som bäst på att färdigställa lokalerna för inflytt i början av nästa år, säger Malin Runberg, Affärsområdeschef Jämtland, Diös Fastigheter.

Lokalen är fördelad på 2 våningsplan och ligger på bekvämt promenadavstånd från Åre Torg, en bit upp i byn. Bland de utvalda medlemmarna som får flytta in från start återfinns bland andra Wide Ideas, Zero Parallax, Refunder och Pierce men ansökningar och urval sker löpande för att fler ska få plats om lokalerna utökas med ytterligare ett plan.

Bakom House Be står fastighetsägaren Diös samt Andreas Eriksson, digitalt affärsess och IT-entreprenör, Ulrika (fd. Lindwall) Viklund, tidigare internationell tillväxtchef på Spotify, nu medgrundare och vd på filmtjänsten Plejmo samt Fredrik Viklund, Strateg och IT project lead på Plantagen.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev