fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Del två av Johanneberg Science Park på gång

Publicerad: 1 juli 2016, 06:14

Bild: Akademiska Hus/Tengbom.

Efter att nyligen ha färdigställt etapp 1 av Johanneberg Science Park, planerar Akademiska Hus nu för etapp 2 – en 10 000 kvadratmeter stor kontors- och forskningsbyggnad.

Ämnen i artikeln:

Johanneberg Science ParkGöteborg

Efter att nyligen ha färdigställt etapp 1 av Johanneberg Science Park i Göteborg, planerar Akademiska Hus nu för etapp 2 – en 10 000 kvadratmeter stor kontors- och forskningsbyggnad.

Även för etapp två är innovation ledordet i utvecklingen av Johanneberg Science Park. Bygget, som kallas JSP2, ska få ett eget innovationsprogram för byggprocessen. Tanken är att det ska bli en samverkansmiljö där hyresgäster och partners deltar i utvecklings- och innovationsprojekt.

– Vi är mycket positiva till att JSP2 utvecklas till en innovationsarena, det blir ytterligare en test- och demonstrationsmiljö som stärker området. JSP2 är ett kvitto på att vi gör rätt saker och är på rätt väg som science park. Vi vill nu bredda mångfalden i branschetableringen så att fler kan bidra in i samhällsbyggnadsprocessen, säger Mats Bergh, vd för Johanneberg Science Park.

Projektet sker i samverkan mellan Akademiska Hus, Johanneberg Science Park, Chalmersfastigheter och Chalmers Tekniska Högskola. Tengbom står för arkitekturen och ByggDialog för entreprenad.

Byggstart för JSP2 är inte beslutad men beräknas till våren 2017 och inflyttning är beräknad till våren 2019. När byggnaden är färdigställd ska den fortsätta att användas som innovationsarena.

För närvarande pågår rekrytering av hyresgäster.

Läs mer om Johanneberg Science Park här.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev