onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Concents strukturaffär genomförd

Publicerad: 13 oktober 2017, 12:27

Det krisdrabbade bostadsutvecklingsbolaget Concent meddelade på fredagen att man genomfört den strukturaffär som bolagets tidigare ägare initierade förra hösten i syfte att rädda bolaget. Affären innebär att bolaget avyttrar stora delar av sin projektportfölj till bolaget Grundingen Fastighets AB.

Ämnen i artikeln:

Concent

Det krisdrabbade bostadsutvecklingsbolaget Concent meddelade på fredagen att man genomfört den strukturaffär som bolagets tidigare ägare initierade förra hösten i syfte att rädda bolaget. Affären innebär att bolaget avyttrar stora delar av sin projektportfölj till bolaget Grundingen Fastighets AB och samtidigt konverteras obligationer till värde om 250 miljoner kronor till nyemitterade aktier i Grundingen, samt att fordringsägare till Concent konverterar sina fordringar på bolaget till eget kapital i Grundingen.

Concent behåller projekten Barents Center och Mantorps Ängar i Linköping, enligt ett pressmeddelande. I en kommentar säger vd:n och huvudägaren Björn Sahlström att bolaget nu står inför inspirerande utmaningar.

– Vi är mycket glada att strukturaffären idag genomförts. Vi kan nu fokusera på kvarvarande projekt samt det utredningsarbete som pågår för att klargöra de mellanhavanden som resulterat i den situation som föranlett strukturaffären.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev