fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Christian Hermelin lämnar Fabege

Publicerad: 16 december 2018, 14:21

Christian Hermelin. Foto: Fabege.

Fabege meddelade på söndagen att bolagets vd de senaste 12 åren Christian Hermelin har sagt upp sig. Han kommer att lämna bolaget under 2019 men sitter kvar på sin post tills en ny vd är rekryterad och har tillträtt. I en kommentar säger Hermelin att han kommer att börja arbeta ihop med sin bror, Gustaf Hermelin som för nästan två år sedan lämnade posten som vd för Catena.

Ämnen i artikeln:

Christian HermelinFabege Fastigheter

– Det har varit en inspirerande resa med Fabege och alla dessa fantastiska medarbetare. Det har länge varit en målsättning för mig att få jobba ihop med min bror Gustaf och nu får jag både den möjligheten och att helt fokusera på stadsutveckling som jag verkligen brinner för. Till dess att en ny Vd är på plats kommer jag att satsa helhjärtat på att Fabeges framgångsrika resa fortsätter, säger Christian Hermelin i en kommentar.

Under Christian Hermelins ledning har Fabege vuxit till att bli ett av Sveriges mest framgångsrika och största börsnoterade fastighetsbolag. Bolaget hade vid årsskiftet 2006/2007 då han tog över rodret ett fastighetsvärde på 27,2 miljarder kronor och vid senaste rapporttillfället, 30 september 2018, låg fastighetsvärdet på 65 miljarder kronor.

– Christian Hermelin har genom sitt starka engagemang, sitt ledarskap och sin goda branschkännedom navigerat Fabege genom den globala finanskrisen samtidigt som han har utvecklat en tydlig och framgångsrik strategi som har stärkt Fabeges position. Christian lämnar ett starkt och stabilt fastighetsbolag med robust finansiell ställning. På styrelsens vägnar vill jag rikta ett varmt tack till Christian för hans värdefulla bidrag till Fabege under alla dessa år, säger Jan Litborn, styrelseordförande i Fabege, i en kommentar.

Christian Hermelin har arbetat på Fabege i närmare 25 år.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev