måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Castellum bygger kontor i Västerås – hyr ut till myndighet

Publicerad: 10 februari 2020, 11:33

Castellum planerar att uppföra en kontorsbyggnad om totalt 5 800 kvm och fem våningsplan i det attraktiva området Kopparlunden med direkt anslutning till de centrala delarna av Västerås. Illustration: Castellum

Castellum investerar nära 200 miljoner kronor i Västerås där bolaget ska uppföra en helt ny kontorsbyggnad.

Ämnen i artikeln:

Castellum

Castellum investerar nära 200 miljoner kronor i Västerås där bolaget ska uppföra en helt ny kontorsbyggnad.

Det är i den kontorstäta stadsdelen Kopparlunden som Castellum ska bygga en ny kontorsfastighet om totalt 5 800 kvadratmeter i fem våningsplan. Den totala investeringen beräknas uppgå till cirka 195 miljoner kronor och byggstart planeras ske i vår. Den största hyresgästen blir Försäkringskassan som tecknat ett 6-årigt hyresavtal.

– Investeringen vi planerar i Västerås går i linje med vår strategi att utöka fastighetsportföljen med moderna kontor för företag såväl som för myndigheter och verk. Fastigheten kommer att byggas i ett attraktivt område under expansion. Med den bakgrunden ser vi detta som en mycket god investering, säger Henrik Saxborn, vd på Castellum, i ett pressmeddelande.

Läs även: Castellum förvärvar i Västerås

Försäkringskassan kommer att ha cirka 350 medarbetare i det nya kontoret. Kontorsfastigheten kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Guld, vilket innebär högsta krav på hållbarhet. På taket planeras det även för solceller och ett utegym.

Castellum äger sedan tidigare ett flertal fastigheter i området Kopparlunden.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev