onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Bytessajten: Rusning för att byta hyresrätter

Publicerad: 16 januari 2023, 13:42

Tobias Jonnarth, vd Lägenhetsbyte Sverige AB, har sett en kraftig ökning av nya medlemmar som registrerat sig för att kunna byta hyreslägenhet.

Foto: Elin Bennewitz

Sajten lägenhetsbyte.se uppger att betydligt fler registrerat sig för att byta sin hyresrätt under den senaste månaden jämfört med samma period för ett år sedan.
– Allt fler behöver anpassa sin livssituation, säger vd Tobias Jonnarth.

Ämnen i artikeln:

Svepet

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Under de två senaste månaderna har 25 procent fler registrerat sig på sajten Lägenhetsbyte.se jämfört med samma period för ett år sedan. Detta trots att förra året var ett rekordår. Det skriver sajten i ett pressmeddelande.

Läs också: Gotlandshems vd varnar: ”Slå inte spiken i kistan för hyresrätter”

Lägenhetsbytes vd Tobias Jonnarths egen analys är att ökningen beror på att hushåll som under en högkonjunktur hade valt att köpa en lägenhet nu istället stannar kvar på hyresmarknaden och söker byte till större.

– Vi har sett liknande tendenser i tidigare lågkonjunkturer. Det är sannolikt inflation med högre hyror och levnadskostnader i allmänhet i kombination med räntehöjningar och tilltagande energipriser som gör att fler behöver anpassa sin livssituation, säger han i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev