torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Byggstart i city närmar sig för Pembroke

Publicerad: 5 november 2018, 14:14

Föreslagen byggnad. Bild: Pembroke.

Vid sitt nästa möte kommer exploateringsnämnden godkänna exploateringsavtalet inom fastigheten Hästen 21 i centrala Stockholm, som ägs av Pembroke via dotterbolaget FIL Hästen R Building.

Ämnen i artikeln:

Pembroke Real Estate

Vid sitt nästa möte förväntas exploateringsnämnden godkänna exploateringsavtalet inom fastigheten Hästen 21 i centrala Stockholm, som ägs av Pembroke via helägda dotterbolaget FIL Hästen R Building.

Pembroke förvärvade fastigheten, som ligger granne med nyrenoverade Mästerhuset och PK Huset i hörnet Mäster Samuelsgatan/Regeringsgatan, 2008 och intentionen har hela tiden varit att riva det befintliga huset och ersätta det med ett högre.

Sedan tidigare har utredningar angående det befintliga husets kulturhistoriska- och arkitektoniska värden genomförts. Där har man dock kommit fram till att de förändringar som gjorts under de senaste åren (huset totalrenoverades precis innan millenieskiftet) har gjort att det arkitektoniska värdet minskat. Dock har planerna på 14 våningar bantats i och med utredningarna.

Detaljplanen var ute på samråd mellan 20 juni och 15 september 2017. Därefter ställdes den ut till granskning mellan 20 juni och 29 augusti i år.

I exploateringsavtalet, som väntas godkännas på exploateringsnämndens nästa möte den 15 november, ingår att riva det befintliga huset och ersätta det med en högre byggnad för kontor, handel och 27 lägenheter.

Nästa steg är godkännande av detaljplanen, vilket beräknas ske i stadsbyggnadsnämnden under fjärde kvartalet 2018. Bolaget planerar sin byggstart till 2019, och en första inflyttning bedöms till år 2023.

Exploateringsnämnden höjer dock redan nu ett varningens finger för att eventuella överklaganden kan påverka tidplanen för projektet.

Maria Nordlander

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev