onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Byggnadsnämnden avbryter detaljplanearbete i Säve – påverkar Nischers projekt

Publicerad: 23 november 2022, 15:11

Foto: Getty Images

Byggnadsnämnden i Göteborg har beslutat att avbryta pågående detaljplanearbete i Säve, vilket berör Nischers pågående projekt i området, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetNischer Properties

R


Beslutet motiveras av att det för närvarande inte finns några beslut fattade kring utbyggnad av nödvändiga kommunala VA-ledningar, och därför är genomförandet av detaljplanen inte möjlig före ett sådant beslut är fattat, heter det enligt pressmeddelandet.

– Ett positivt planbesked, som Nischer har fått, finns i grunden och det är fortfarande ett uppdrag som ligger i stadsbyggnadskontorets pipe. Men just nu är inte detaljplanen prioriterad utan avbruten, meddelar Stadsbyggnadskontoret i Göteborg, när Fastighetsnytt frågar.

Enligt beräkningar från Staden blev kostnaden för att bygga ut nya VA-ledningar alldeles för dyr, runt 100 miljoner kronor.

Nischer har utrett ett alternativ med enskild VA-lösning för de fastigheter som omfattas av Nischers-projekt och Nischer avser verka för att Byggnadsnämnden genom nytt beslut återupptar detaljplanearbetet snarast möjligt, med motiveringen att projektet kan genomföras utan utbyggnad av kommunala VA-ledningar.

Läs även: Castellum om satsningen i Säve: ”En ny epok inom flygindustrin”

Ett uppdrag finns att bygga ett VA-system som löper från östra Göteborg till Hisingen. Men staden beräknar att en sådan lösning kan finnas finnas på plats först runt 2030. Även delar av Säve-programmet är beroende av utbyggnaden.

Nischers planansökan inkluderar 150 bostäder, förskola och boende med särskild service.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev