måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Bygger idrottsplats i Kristianstad

Publicerad: 26 oktober 2016, 07:31

Bild: Fojab Arkitekter.

2010 invigdes Kristianstads Arena, som byggdes av NCC bygger på uppdrag av kommunen ett till Kristianstads Arena närliggande Idrottsområde Söder. Ordern är värd 158 miljoner.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i SydsverigeFojabNCCKristianstad

– Idrottsområde Söder är ett spännande projekt som består av flera delar, bland annat ska en ny huvudarena för fotboll byggas med hybridgräs. Det är en mix av naturgräs och konstgräs som ger många speltimmar per säsong, med bibehållen känsla av naturgräs. Anläggningen får markvärme och blir en av de första hybridgräsplanerna i landet som klarar elitfotbollens krav, berättar Ingemar Paulsson, projektchef NCC.

I anslutning till huvudarenan byggs en läktare med drygt 1 200 platser, serverings- och arrangemangsytor samt konstgräsplaner, tennisbanor och parkering. Dessutom rustas nuvarande friidrottsanläggning upp med renoverade löparbanor och kastbur med mera.

Arbetet påbörjas under hösten 2016 och beräknas vara färdigt i slutet av 2018. NCC är totalentreprenör för projektet, som utförs i samverkansformen partnering med Kristianstads kommun.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev