Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Byggare startar fastighetsbolag

Publicerad: 10 februari 2020, 13:40

Inwita är Wästbyggs nya fastighetsbolag inom samhällsfastigheter.

Wästbyggkoncernen har länge byggt och utvecklat samhällsfastigheter. Nu startar koncernen ett eget fastighetsbolag för att även kunna förvalta.

Ämnen i artikeln:

Wästbygg

Wästbyggkoncernen har länge byggt och utvecklat samhällsfastigheter. Nu startar koncernen ett eget fastighetsbolag för att även kunna förvalta.

Nu etablerar Wästbygg ett fastighetsbolag, Inwita Fastigheter, i syfte att bygga upp egen förvaltningsverksamhet inom samhällsfastigheter.

– I dag är det både kommunala och privata aktörer som vill etablera verksamheter i hyrda lokaler snarare än att själva äga fastigheterna. Samtidigt vill många försäkra sig i högre grad än tidigare om att lokalerna har en ägare som avser att behålla fastigheten över tid. Vi ser en stor fördel i att kunna erbjuda en komplett helhet inom samhällsfastigheter, det vill säga utveckling, entreprenad och förvaltning av den färdiga fastigheten. Därför startar vi nu Inwita Fastigheter, säger Jörgen Andersson, koncernchef för Wästbygg Gruppen, i ett pressmeddelande.

Första egna förvaltningsprojektet i Inwita Fastigheter blir Kv Häggen i Halmstad. Kv Häggen är ett trygghetsboende med 28 lägenheter för kategorin plus 65 år. I slutet av december ska bostäderna vara klara för inflyttning.

– Ambitionen är inte att förvärva externa fastigheter utan att behålla och förvalta de samhällsfastigheter som vi själva utvecklar, förtydligar Jörgen Andersson.

Anders Siljevall

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev