torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Bottnar yielderna i Stockholm i år?

Publicerad: 30 oktober 2017, 12:41

Hyrestillväxten i Stockholm ser ut att fortsätta under 2017, efter ett exceptionellt starkt 2016, för att sedan avta under 2018 när Riksbanken förmodligen kommer att börja höja styrräntan. Det konstaterar Deutsche Banks kapitalförvaltning i en ny rapport.


Hyrestillväxten i Stockholm ser ut att fortsätta under 2017, efter ett exceptionellt starkt 2016, för att sedan avta under 2018 när Riksbanken förmodligen kommer att börja höja styrräntan. Det konstaterar Deutsche Banks kapitalförvaltning, Deutshe Asset Management, i en ny rapport om läget på den nordiska marknaden.

Sveriges ekonomi fortsätter utvecklas starkt men det är dock huvudfokus på Finlands ekonomiska återhämtning och på den finska marknaden som den stora uppsidan finns just nu, menar Deutsche Asset Managements analytiker.

Man räknar dock med att yielderna på kontorsmarknaden har börjar närma sig botten i hela regionen och att de kommer att bottna under 2018.

”Stockholm verkar vara lite före cykeln och yielder på kontor i primelägen kommer förmodligen att bottna i år – på 3,15 procent – innan de börjar stiga gradvis under 2018,” skriver Deutsche Asset Management och lägger till att man fortsatt underviktar Sverige i sina portföljer då man anser att den svenska marknaden är fullt prissatt i alla segment förutom logistik där man ser att yielderna kan falla lite till.

”Med tanke på det bör investerare dra fördel av den rådande likviditetssituationen och optimera sina portföljer.”

Även om det kan finnas utrymme för ytterligare fallande yielder på logistik i Stockholmsregionen så är det begränsat skriver Deutsche. Hyrorna kan stiga men man bör vara selektiv när det gäller förvärv och fokusera på att bygga nya hus som passar behoven.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev