Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bildar gemensamt bolag i Umeå

Publicerad: 5 augusti 2015, 06:04

Balticgruppen AB och Wallenberg Foundations AB bildar gemensamt bolag för fastighetsförvaltning
och utveckling i Umeå.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i norra SverigeBalticgruppenUmeå

Balticgruppen AB och Wallenberg Foundations AB bildar gemensamt bolag för fastighetsförvaltning
och utveckling i Umeå.

Det gemensamt ägda fastighetsbolaget etableras för ägande och utveckling av ett antal fastigheter i centrala Umeå, bland annat Konstnärligt Campus. Fastigheterna var innan affären helägda av Balticgruppen.

I affären går Balticgruppen AB in med färdigutvecklade fastigheter. Wallenberg Foundations AB som administrerar anslags-, stiftelse- och kapitalförvaltningsverksamheten för samtliga Wallenbergstiftelser förvärvar enligt avtal som ingåtts 1 juli 2015 50 procent av aktierna i det nybildade bolaget Campus X i Umeå AB. Resterande 50 procent ägs av Balticgruppen.

– Affären möjliggör för Balticgruppen att frigöra kapital för att fortsätta investera i Umeå. De senaste fem åren har vi investerat cirka 2,5 miljarder kronor i fastigheter samt ytterligare 300 miljoner kronor i små och medelstora företag i Umeå, säger Balticgruppens grundare och huvudägare Krister Olsson, i ett pressmeddelande.

Fastigheterna som ingår i det nybildade bolaget är Konstnärligt Campus, Språkskolan, studentbostäder på Tvistevägen i Umeå samt kvarteret Brage i centrala Umeå. Fastigheterna kommer även fortsättningsvis att förvaltas av Balticgruppen AB.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Balticgruppen, 2015-07-06

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev