tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Balder och Geely startar jv-bolag – bygger tolvvåningshus i Götet

Publicerad: 16 januari 2023, 09:24

Balder och Geely bildar ett gemensamt bolag för att utveckla, uppföra och förvalta en byggnad på Uni3 by Geely på Lindholmen, Göteborg. Till vänster Balders vd Erik Selin, till höger Gang Wei, vd för Geely Europe Innovation Centre AB.

Balder och Geely startar ett jv-bolag för utveckling av en ny byggnad på Lindholmen i Göteborg. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetErik SelinGeelyBalder FastigheterGöteborg

R

Redaktionen


Balder och Volvo Personvagnars kinesiska ägare Geely utvecklar projektet B46 på Lindholmen i Göteborg tillsammans. Projektet består i att utveckla, uppföra och förvalta den sjätte byggnaden på företagscampuset Uni3 by Geely.

Under våren 2022 lämnade Geelys fastighetsbolag Geely Europe Innovation Centre AB in bygglovsansökan och i juni var det byggstart för projektet.

– Lindholmen med sitt Science Park och innovationscenter är ett attraktivt område som vi gärna vill vara del av. Jag är imponerad av det som hittills uppnåtts med Uni3 by Geely och är mycket nöjd att få göra denna fina investering tillsammans med Geely, säger Balders vd Erik Selin, i en kommentar.

B46 kommer, när den står färdig sommaren 2024, att omfatta cirka 17 500 kvadratmeter och vara tolv våningar hög. Förutom kontorslokaler kommer det att finnas plats för restaurang, butiker och utrymmen för utställningar och mässor samt en takterrass på översta våningen.

Första hyresgästen att flytta in blir techbolaget Sinix Group men enligt Balder pågår diskussioner med potentiella hyresgäster.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev