måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Avtal klart för branschens tjänstemän

Publicerad: 2 maj 2016, 07:09

Foto: Dreamstime.

Organisationerna för fastighetsbranschens tjänstemän kom på måndagen överens om ett nytt kollektivavtal. Löneavtalet är treårigt och innehåller inga siffror om lönenivåer eller individgarantier.

Ämnen i artikeln:

FastigoMona FinnströmSveriges Arkitekter

Avtalet, som berör cirka 8 000 anställda i fastighetsbranschen har tecknats av Fastigo och Unionen, Vision, Sveriges Ingenjörer, Akademikerförbundet SSR, Civilekonomerna, Jusik och Sveriges Arkitekter.

– Vi är nöjda med uppgörelsen, säger Mona Finnström, vd på Fastigo. Avtalen ger företagen full möjlighet att anpassa kollektivavtalen lokalt och efter de samhällsekonomiska förutsättningar som råder.

Parterna har enligt ett pressmeddelande från Fastigo utvecklat och förtydligat den lokala löneprocessen för att löneavtalet ska fungera bra både på företag med och utan fackliga företrädare.

– Fastigos medlemsföretag har generellt sett kommit långt i det lokala lönebildningsarbetet och arbetar kontinuerligt med utvecklingssamtal och lönesamtal med medarbetarna. Vi har därför fullt förtroende för att medlemsföretagen även fortsättningsvis klarar av att hantera ett sifferlöst processavtal, säger Mona Finnström.

Maria Nordlander

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev