torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Avslöjar: Koreaner bakom Bråviken-förvärv

Publicerad: 27 september 2019, 06:49

En av de tre logistikfastigheter som Bråviken säljer. Foto: Bråviken

En hemlig part köpte Bråvikens hela sitt bestånd av logistikfastigheter för 1,8 miljarder kronor i veckan. Fastighetsnytt kan nu avslöja var pengarna kommer ifrån.

Ämnen i artikeln:

Bråviken

Bråvikens försäljning av hela sitt bestånd av logistikfastigheter till en hemlig köpare har givetvis rönt stor uppmärksamhet på marknaden. Det handlar om stora belopp, 1,8 miljarder kronor, och det faktum att köparen är hemlig väcker nyfikenhet. Fastighetsnytt kan nu avslöja att bakom köparen står sydkoreanska pengar.

Det har pratats mycket om det på marknaden senaste året att sydkoreanska investerare har visat stort intresse för Sverige och Norden. Pensionsförvaltaren AIP Asset Management köpte strax innan jul danska läkemedelsjätten Novo Nordisks huvudkontor för 1,5 miljarder danska kronor och har enligt uppgift aptit för minst dubbla den investeringen i Norden. Hittills har vi dock inte sett mycket av det koreanska kapitalet i Sverige, inte förrän nu.

När Fastighetsnytt frågade runt på torsdagen om vem den mystiske köparen av Bråvikens logistikbestånd var så framkom det snabbt rykten om att det rörde sig om utomeuropeiska pengar och det spekulerades i om det eventuellt var ”sydkoreanerna som alla väntat på”.

Uppgifter till Fastighetsnytt bekräftar nu att det är koreanskt kapital som står bakom förvärvet men köparens identitet, eller exakt vilka som backar hen, är dock fortsatt höljt i dunkel.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev