fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Åsa Henninge lämnar vd-jobbet

Publicerad: 18 december 2018, 14:02

Åsa Henninge. Foto: Wästbygg.

Åsa Henninge, vd på Wästbygg Projektutveckling, har sagt upp sig. Till Fastighetsnytt säger hon att det beror på att hon och koncernchef Jörgen Andersson har olika syn på hur bolaget skötas framåt.

Ämnen i artikeln:

Åsa HenningeWästbygg

Åsa Henninge, sedan cirka ett år vd på Wästbygg Projektutveckling har sagt upp sig. Till Fastighetsnytt säger hon att det beror på att hon och koncernchef Jörgen Andersson har olika syn på hur bolaget ska nå dit man önskar.

Det var i november 2017 som Henninge lämnade jobbet som analyschef på dåvarande NAI Svefa för rollen som vd på Wästbygg Projektutveckling.

Hur kommer det sig att du säger upp dig efter ganska kort tid?
– Jag och Jörgen har olika syn på hur bolaget ska nå dit man önskar samt hur de utmaningar och möjligheter som finns i koncernsamarbetet och i projektportföljen ska tas om hand och utnyttjas på bästa sätt. Då är det ibland nödvändigt att fatta även jobbiga beslut, säger hon till Fastighetsnytt.

I praktiken har hon redan avgått, även om anställningen avslutas först om ett år – i december 2019. Jörgen Andersson kliver tillfälligt in som vd.

Hur känns det?
– Jag är konsult i själen och lagspelare och hatar givetvis att lämna ett “mission uncompleted” och att inte få gå i mål tillsammans med mina medarbetare känns ledsamt. Det har varit en mäktig tid och det har krävts stenhårt arbete med strukturbyggande och att försöka få ordning på sättet att arbeta och samarbeta tillsammans med tuffa utmaningar i projektportföljen där vi ändå har lyckats sälja flera projekt. Jag är övertygad om att med Wästbygg Gruppens styrka och under Jörgens ledning kommer det att öppnas goda möjligheter framåt och jag önskar givetvis all framgång.

Vad ska du göra nu?
– Jag ska försöka njuta av den oväntade ledigheten och ta till mig av alla heja-rop och förslag framåt som jag får från kollegor och vänner i branschen. Jag hoppas att jag snart ska landa i vad nästa spännande kliv blir för min del. Det kommer bli ett spännande fastighetsår 2019.

Maria Nordlander

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev