torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Anders Borg i lång intervju om nya bolaget

Publicerad: 2 juli 2019, 12:00

Dan Sehlberg och Anders Borg, vd respektive styrelseordförande i nybildade Sehlhell fastigheter AB intervjuas av Sverrir Thór i Fastighetsnytt Podcast. Foto: Sehlhall fastigheter

“Det finns väldigt stor efterfrågan inom det här området”, säger Anders Borg i det senaste avsnittet av Fastighetsnytt Podcast.

Ämnen i artikeln:

Anders BorgSehlhall Fastigheter

“Det ska inte vara kliniskt, det ska var trevligt och anhörig ska vilja komma dit. Det finns väldigt mycket efterfrågan inom det här området”, säger Anders Borg i en pinfärsk intervju i Fastighetsnytt Podcast om nya bolaget Sehlhall fastigheter.

Det är Fastighetsnytts Sverrir Thór som intervjuar före detta finansministern Anders Borg, styrelseordförande för nybildade Sehlhall fastigheter och bolagets vd Dan Sehlberg i det senaste avsnittet av Fastighetsnytt Podcast.

Befolkningen blir allt äldre
Sehlhall specialiserar sig på omsorgsfastigheter och beskriver en marknad där efterfrågan är stor redan i dag och där den väntas växa ytterligare. Dels på grund av vi lever allt längre, dels på grund av förändrade attityder och högre krav på trivsamma omsorgsmiljöer.

– Det verkar som att vi lägger till två och ett halv år per decennium i medellivslängd. Vi får fler hälsosamma år. Det är ingen som längre vill stå med mössan i hand framför kommuner och bosätta sig i ett kaklat institutionaliserat boende. Det finns väldigt mycket efterfrågan inom det här området, säger Anders Borg.

“Vi har ett enormt underskott”
Dan Sehlberg pekar på det gigantiska underskott som råder när det gäller både förskolor, gymnasieskolor och inte minst gruppboenden och äldreboenden.

– Över hälften av kommunerna klarar inte att få fram ett LSS-boende inom den tid som lagen säger. Där har vi ett enormt underskott. Sverige behöver 32000 äldrelägenheter inom nästkommande tio år. Då ska man också veta att det från 1994 till i dag har försvunnit 40000 platser inom äldreomsorgen. Behovet och konkurrensen har ökat lavinartat, säger Dan Sehlberg i intervjun med Sverrir Thór.

Fastighetsnytt Podcast med Anders Borg och Dan Sehlberg publiceras på Fastighetsnytt.se/podcast onsdag 3 juli klockan 19.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev