fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Amazon expanderar i Katrineholm

Publicerad: 19 december 2018, 08:57

Amazon utökar sin satsning i Katrineholm, genom förvärv av ytterligare 210 000 kvadratmeter mark av kommunen. Totalt förfogar den amerikanska jätten nu över motsvarande 40 fotbollsplaner mark i kommunen.

Ämnen i artikeln:

Katrineholm

Planerna presenterades under en pressträff på tisdagen.

– Så här i juletid kommer vi med en riktig smällkaramell till kommunen och dess invånare; idag förvärvar Amazon Data Services Sweden AB, AWS, ytterligare 210 000 kvadratmeter mark av Katrineholms kommun. Tillsammans med den tidigare marken, där det idag finns ett datacenter, förfogar nu Amazon mark motsvarande 40 fotbollsplaner i Katrineholm, sa Göran Dahlström (S), kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm.

Köpeskillingen uppgår till drygt 52 miljoner kronor. Genom förvärvet av markområdet ges AWS förutsättningar för att på området etablera flera datacenter.

– Jag är glad att Katrineholm har de kvalitéer och infrastrukturella förutsättningar som behövts för att attrahera ett världsföretag. Det ger nya arbetstillfällen och invånare. Nya affärsmöjligheter för befintliga och nytillkommande företag. AWS etablering sätter Katrineholm på kartan på ett sätt som kommer få positiv betydelse för vår fortsatta tillväxt, säger Göran Dahlström.

Det var i april 2017 som AWS beslutade att etablera ett datacenter i Katrineholm. Då förvärvades fastigheten Sothönan 21, på 77 000 kvadratmeter. Etableringen var inledningen på en satsning för att utveckla och tillhandahålla molntjänster på den svenska och nordiska marknaden.

Amazon har nu mark i Katrineholm på totalt 287 000 kvadratmeter.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev