Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

AI från Castellum trimmar SCB:s bokningar av mötesrum

Publicerad: 6 november 2019, 12:10

Björn Johansson på Castellum. Bilden är ett montage och det är inte Matilda som syns i bakgrunden. Foto: Castellum / Mostphotos

Castellums AI-koncept Matilda har kopplats in för att analysera den statliga myndigheten SCB:s användning av mötesrum. Förhoppningen är att kunna optimera lokalanvändningen.

Ämnen i artikeln:

CastellumSCBAI

Castellums AI-koncept Matilda har kopplats in för att analysera den statliga myndigheten SCB:s användning av mötesrum. Förhoppningen är att kunna optimera lokalanvändningen.

Det är på Statistiska centralbyråns kontor i Örebro som Castellum gör en analys av användningen av mötesrum.

Målsättningen är att skapa en bättre arbetsmiljö för de 750 anställda och effektivisera användningen av myndighetens lokalyta, berättas i ett pressmeddelande.

Effektiva ytor

God tillgång till välplanerade mötesrum blir särskilt viktigt för SCB då myndigheten beslutat att gå över från enskilda rum till öppen planlösning.

– Inför beslut om lokalerna i Örebro var det viktigt för SCB att få bättre beslutsunderlag i form av bland annat en beläggningsmätning för att bättre kunna bedöma behovet – antal och storlek – av mötesrum i den nya lösningen. De vände sig därför till oss för hjälp med beläggningsmätningen, säger Björn Johansson, key account manager på Castellum i ett pressmeddelande.

Sensorer i alla rum

Närvaron i mötesrummen mäts under två månader via sensorer som installerats i SCB:s befintliga mötesrum. Analysen av datan kommer att ligga till grund för utformandet av det nya kontoret och dess mötesrum. Det kan exempelvis handla om hur många mötesrum man behöver, hur de ska vara utformade och vilken storlek de ska ha.

SCB:s biträdande generaldirektör Helen Stoye säger i en kommentar att myndigheten har verksamhet i Stockholm och Örebro och därför behöver smarta lösningar för resfria möten – och att resultatet från beläggningsmätningen kommer att vara ett värdefullt underlag för designen av lokalerna i Örebro.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev