måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

190 nya bostäder i Göteborg

Publicerad: 11 juli 2019, 10:59

Skiss: K-Fastigheter

K-Fastigheter har förvärvat fastigheten Savenäs 131:13 i Göteborg. Planen är att uppföra ett flerbostadshus med totalt 190 hyresrätter. Transaktionen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 80 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeK-FastigheterGöteborg

K-Fastigheter har förvärvat fastigheten Savenäs 131:13 i Göteborg. Planen är att uppföra ett flerbostadshus med totalt 190 hyresrätter och ett garage. Transaktionen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 80 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget.

Sedan tidigare äger bolaget den intilliggande fastigheten Savenäs 131:12. Där är planen att bygga 97 hyresrätter och en butikslokal.

– Vi är glada över att kunna starta etapp två av vårt projekt på Smörslottsgatan. Det är ett område som många vill bo i och med våra fastigheter erbjuder vi attraktiva hyresrätter där fler kan hitta sitt hem. Vi vet att boende med hyresrätt är en viktig del i samhällsutvecklingen och K-Fastigheter vill gärna bygga hyresrätter i Göteborg och flera orter i den expansiva Västra Götalandsregionen, säger Åsa Fredin, chef för K-Fastigheters affärsområde Projektutveckling, i pressmeddelandet.

Tillträde i den nyförvärvade fastigheten sker den 1 februari 2020.

Ajda Dzambic

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev