tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Kommentar

Sverrir Thór: Thór: “Står sig Wework utan Neumann?”

Kontroversielle vd:n Adam Neumanns avgång är på många sätt en positiv nyhet för bolagets investerare – men det finns också negativa inslag, skriver Fastighetsnytts ekonomiredaktör Sverrir Thór.

Publicerad: 25 september 2019, 10:08

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Sverrir Thór är inte odelat positiv till Neumanns frånfälle. Foto: Mostphotos / Fastighetsnytt


Ämnen i artikeln:

WeWork

Den kontroversielle Adam Neumann har äntligen insett att han inte kunde sitta kvar som vd för Weworks moderbolag We Co och avgått från sin post. Det är på många sätt en positiv nyhet för bolagets investerare men det finns givetvis också negativa inslag, skriver Fastighetsnytts ekonomiredaktör Sverrir Thór.

I samband med bolagets uppmärksammade börsnoteringsprocess har en del saker uppdagats kring Neumanns ägande och ledarskap av bolaget, uppgifter som har lett andra storägare med japanska Softbank i spetsen att sparka bakut och tvinga bort honom. Det är positivt att börsnoteringsprocessen visar sig vara den genomlysningsfunktion som den ska vara och det är säkerligen också positivt för Softbank och andra intressenter att en kontroversiell person som de senaste månaderna i stort sett endast har skapat negativa rubriker kliver ned. Å andra sidan är det negativt att han tvingas bort då Neumann måste ha stått för den entreprenöriella vision som bolagets affärsidé och värdering byggt på.

Läs också: Weworks kritiserade vd kliver ner

Neumann stod för bolagets vision

Visst, undertecknad har argumenterat starkt för att affärsidén ser ohållbar ut och värderingen uppblåst men frågan är hur hållbart det blir utan hans inflytande. Nu är det förvisso så att två av Neumanns närmaste medarbetare, Artie Minson och Sebastian Cunningham tar över (och delar på) vd-rollen, men med tanke på att bolaget uppenbarligen inte var en färdig konstruktion, i alla fall inte för börsen, så är det oklart huruvida dessa två kommer att kunna återställa Weworks rykte och dess förtroende i den mån att riskkapitalisterna anser det värt besväret att fortsätta pumpa in pengar.

Kortsiktigt kan vd-bytet och det sparpaket som aviserats gjuta olja på vågorna men det är upp till bevis för nya vd-duon och bolaget som helhet. Fortsättning lär följa…

Sverrir Thór

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Sverrir Thór

sverrir.thor@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

WeWork

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev