Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommentar

Sverrir Thór: Engwalls plan i lås när Stina Lindh Hök tar över på Nyfosa

En välplanerad avgång, till skillnad från förra försöket. Sverrir Thór kommenterar att Jens Engwall lämnar vd-stolen på Nyfosa och att Stina Lindh Hök tar över.

Publicerad: 31 augusti 2020, 12:27

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

Nyfosa Fastigheter

Generationsväxlingen i fastighetsbranschen fortsätter och ännu ett börsnoterat bolag får nu en kvinnlig vd, vilket förstås är mycket positivt. Det var dock knappast en oväntad nyhet att Jens Engwall lämnar rollen som vd för Nyfosa och att Stina Lindh Hök tar över.

Läs även: Jens Engwall lämnar som vd på Nyfosa – här är efterträdaren

Engwall har tidigare gjort försök att trappa ner, senast under andra halvåret 2016 då Joacim Sjöberg tillträdde som vice vd med planen att sedan bli vd under 2017. Den processen kom dock av sig när Sjöberg med omedelbar verkan lämnade bolaget i december 2016, bara två månader efter tillträdandet, och enligt uppgifter till Fastighetsnytt då rörde det sig om en total kulturkrock.

Läs även: Nyfosa backar från jätteförvärv från SBB

En ny sådan kulturkrock lär vi inte få bevittna denna gång då successionen nu känns mycket bättre planerad. Stina Lindh Hök var transaktionschef på Hemfosa i sex år innan hon följde med Jens Engwall till Nyfosa. Hon är med andra ord väl inskolad i den ledarskapsstil som Engwall står för och känslan har länge varit just den att Engwall skulle lämna och Lindh Hök groomats för att ta över. Dessutom kan hon efter åren som operativ chef varje detalj om bolagets verksamhet som är värd att kunna. Det innebär givetvis inte att Stina Lindh Höks ledarskap kommer att vara identiskt med Jens Engwalls och hon kommer självklart att sätta sin prägel på bolaget men en sak vi kan vara tämligen säkra på är att Nyfosa fortsatt kommer att vara ett transaktionsintensivt (och opportunistiskt) fastighetsbolaget.

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Sverrir Thór

sverrir.thor@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Nyfosa Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev