torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Business Arena

Vi sänder direkt från Almedalen: ”Hoppas kunna fånga nerven i politiken”

Publicerad: 2 juli 2021, 13:24

Daniel Bergstrand är Head of content på Business Arena. Foto: Elias Ljungberg

Veidekke, Einar Mattsson och Wästbygg är några av bolagen som är med när Byggindustrin och Fastighetsnytt sänder live från Almedalsveckan. 08.30 på måndagen drar sändningen igång.

Ämnen i artikeln:

AlmedalenBusiness Arena Almedalen

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Hej Daniel Bergstrand, innehållsansvarig för programmet på Business Arena Almedalen. Berätta, vad händer i veckan?
– Tillsammans med Fastighetsnytt sänder vi live från Almedalen och intervjuar politiker och beslutsfattare inom fastigheter och bygg. Evenemanget är en så kallad hybrid där man kan delta både på plats samt över länk.

Var kan jag titta på sändningen?
– Du hittar sändningen på fastighetsnytt.se och den är helt kostnadsfri. Om du är på plats i Visby så är du välkommen till Supper, på Strandgatan 9. Vi följer naturligtvis myndigheternas restriktioner, men det kommer att finnas möjlighet att följa det som händer på plats. 

Följ sändningarna här – från klockan 08:30 den 5-7 juli 

Kan du redan nu avslöja några av gästerna?
– Absolut. På plats i Visby kommer Kristina Alvendal och Lotta Edling intervjua bland andra Stefan Ränk, koncernchef för Einar Mattsson AB, Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen, Ronan Vaspart, Managing Director på MIPIM Markets samt Robert Hannah, Liberalernas bostadspolitiska talesperson.

Hur har programarbetet anpassats, med tanke på pandemin?
– Vi har varit tvungna att lära oss att göra produktioner som liknar TV-program, och det har även påverkat hur vi närmar oss våra ämnen. Inslagen blir kortare, mer avgränsade och med filmat material har man helt andra möjligheter att växla mellan personer och miljöer på ett spännande sätt. Delar av det kommer vi att ta med oss när man får ses fysiskt igen. Vår metodik med gedigen research, synergierna med journalistiken och flitiga branschkontakter består, men vi har fått nya uttrycksformer.      

Hur kopplar programmet an till den dramatiska utvecklingen i politiken just nu?
Vi satte tidigt ett program med mycket politik, som sig bör i Almedalen, men även ämnen som bostadsfrågan, trygghet och klimat. Ämnen som idag känns extremt aktuella, på gott och ont. MUF och SSU kommer att vara med och analysera läget i politiken, vi har intervjuer med riksdagsledamöter och en skarp stående panel som kommer att kommentera varje morgon och eftermiddag. På det sättet hoppas vi kunna fånga upp ”nerven” i politiken på ett bra sätt. 

Du ska också vara flygande reporter direkt från Visby. Vilka träffar du då?
Det stämmer. I kronologisk ordning kommer jag att ställa frågor till Mia Stuhre, som är projektledare för Almedalsveckan, Christoph Kraus som är fastighetsdirektör på Lidl, Tomas Hermansson som är vd på Bonnier Fastigheter, Johnnie Pettersson som är arkitekt på Archus, Marianne Olsson som är moderator/Almedalsveteran samt vår egen vd Peter Lingmerth. 

Vill du tipsa om något mer?
– En nyhet för i år är vår ”byggtisdag” med intressanta programpunkter om byggsektorn. Vi kommer att ta upp allt ifrån skydd för visselblåsare till träbyggande. Med tanke på den senaste tidens synnerligen allvarliga våldsdåd i de svenska storstäderna känns, tyvärr, inslagen om trygghet under måndagen 6 juli väldigt angelägna.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev