torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Business Arena

Uppsalahem och Stena Fastigheter toppar Framtidsindex

Publicerad: 22 september 2016, 11:51

Uppsalahem anställer flest traineer, lärlingar, praktikanter och unga på yrkesintroduktion av alla företag i fastighetsbranschen. Stena Fastigheter är bästa företag i kategorin att anställa sommarjobbare.

Ämnen i artikeln:

Business ArenaFastighetsnyttFastigoStena FastigheterUppsalahem

Det visar Framtidsindex, en undersökning om framtida bemanningsutsikter, som genomförts av fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo och Fastighetsnytt.

Uppsalahem arbetar brett för att locka unga till fastighetsbranschen. Företaget tar varje år in flera traineer, lärlingar, praktikanter, unga på yrkesintroduktion samt sommarjobbare.

– För att locka till oss kompetenta medarbetare, behöver vi sticka ut bland dels bland andra fastighetsbolag, men också i andra branscher. I jämförelse med de stora drakarna är vi ett litet bolag och då måste vi vara kreativa och hitta nya grepp. Redan på förskolenivå försöker vi plantera att det verkar spännande med bostäder, fortsätter med Operation Dagsverke, sommarjobbare, praktikplatser, traineeprogram, säger Stefan Sandberg, vd på Uppsalahem.
Stena Fastigheter har ett stort fokus på sommarjobbare och ser satsningen som viktig för att bland annat kunna bidra till första raden i en cv.

– Satsningen på sommarjobb till mer än 300 ungdomar varje sommar är viktig för oss. Vi vill bidra till att ge ungdomarna en god start i livet och till den första viktiga raden i deras cv. Här får de prova på hela processen från att göra en ansökan, gå på intervju, skaffa värdefull erfarenhet och få lön. Vi är mycket stolta över ungdomarna och det arbete de utför när det gäller att ta hand om våra grönytor, måla och hålla våra områden fina på olika sätt, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef Stena Fastigheter.

Vinnarna uppmärksammades på Business Arena Stockholm. Totalt har 208 företag deltagit i undersökningen som i år genomförs för 6:e gången. Dessa företag har i år tillsammans anställt cirka:

- 4 053 sommarjobbare under 21 år
- 828 praktikanter
- 45 traineer
- 76 lärlingar
- 45 yrkesintroduktionsanställda

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev