torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Business Arena

Uppsala vill jobba långsiktigt

Publicerad: 14 november 2018, 14:07

Charlotte Skott på Business Arena Uppsala. Foto: Mattias Fröjd.

Uppsala är en av de städer som växer snabbast och planerna är fortsatt expansiva där inte minst planerade fyrspår skapar ytterligare möjligheter. Utmaningen nu är att fortsätta jobba med den starka tillväxt staden haft de senaste åren, menar Charlotte Skott, näringslivsdirektör i Uppsala.

Ämnen i artikeln:

Business Arena UppsalaUppsala

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Charlotte Skott arbetar bland annat med att stärka Uppsalas varumärke men vad är då innebörden av varumärke när man talar om en hel stad?
– För oss som stad och hela kommunen så är det viktigt att se en helhet. Vi pratar om fyra ben; bo, leva, verka och besöka. Det gäller att se alla olika delar i det vi kommunicerar och presenterar men också våga välja eller välja bort beroende på vilken målgrupp vi riktar in oss på. Som här i dag på Business Arena så har vi en specifik målgrupp som handlar mycket om de långsiktiga målsättningarna, att investera i Uppsala inför framtiden och då fokuserar vi mycket på benet verka och etablera i den kommunikation som vi lyfter.

Att Uppsala placerar sig fyra när man listar de städer i Sverige med flest invånare brukar överraska en del. Charlotte Skott tror att det handlar om närheten till Stockholm.
– Uppsala är en del av huvudstadsregionen som man också, på ett positivt sätt, sammankopplas med. Vi ser också en sömlöshet i den här huvudstadsregionen och man kanske inte fokuserar på antal invånare. Och det är också det vi gärna lyfter, styrkan i möjligheterna i regionen som egentligen är det som skapar attraktiviteten för oss.

I uppdraget som näringslivsdirektör jobbar Charlotte Skott också med destinationsutveckling. Något hon har erfarenhet av tidigare från bland annat Sälen, där finns dock en tydlig dragare och frågan är om det finns likheter och skillnader i att jobba med destinationsutveckling i Uppsala?
– Om man lyfter ett perspektiv till när man talar om attraktion, varumärke och även destination så handlar det om samspelet mellan människor, förmågan att se en gemensam målbild och jobba med de parametrar man kommit överens om. Min upplevelse och känsla är att det fungerar ganska lika oavsett om man är en definierad besöksdestination eller om man är en stad. Det handlar om att välja några starka mål man jobba under, för vår del här i Uppsala så har vi ett ganska brett näringsliv i olika faser som handel och service till kunskapsintensiv näring som Life science eller ICT. Det gäller att förstå sina grundförutsättningar för att kunna skapa ett attraktivt varumärke,

Framåt ser Charlotte Skott det som viktigt att fortsätta jobba på den tillväxt man haft under de senaste åren men också jobba långsiktigt.
– Att skapa en framtid som gynnar oss som bor, lever och verkar här men också de som kommer att bo här. Vi vill också ses som en långsiktig, attraktiv affärspartner för näringslivet och de som ska investera här i framtiden.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev