Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Business Arena

Stena och HFAB vinnare av Framtidsindex

Publicerad: 16 september 2015, 11:51

Stena Fastigheter är det företag som bidragit mest till att locka unga till branschen genom att anställa traineer, lärlingar, praktikanter och sommarjobbare. Halmstads Fastighets AB är det företag i branschen som är bäst på att anställa sommarjobbare.


Ämnen i artikeln:

FastighetsnyttStena FastigheterFastigoHFAB

Det visar Framtidsindex, en undersökning om framtida bemanningsutsikter, som genomförts av Fastigo, Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation, och Fastighetsnytt och som presenterades på Business Arena.

– För närvarande sker en snabb utveckling inom Stena Fastigheter med omfattande nyproduktion och upprustning. Genom att hjälpa unga med jobb, praktik- och lärlingsplatser fyller vi både på med den kompetens vi behöver för framtiden, samtidigt som ungdomarna får in en fot på arbetsmarknaden. Många av ungdomarna arbetar eller praktiserar i området där de själva bor. Det har också bidragit till en god gemenskap mellan ungdomarna och att engagemanget för det egna området ökar, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef, Stena Fastigheter AB.

För Halmstads Fastighets AB, HFAB, finns det flera aspekter i att erbjuda många ungdomar sommarjobb.

– Det skapar intresse för HFAB och för branschen. Vi har två typer av sommarjobb, dels vårt projekt 150 sommarjobb för våra hyresgästers barn, dels sommarjobb för de som läser på högskola och andra relevanta utbildningar. HFAB strävar efter att ligga i framkant. Därför är det extra roligt att vinna Framtidsindex, som ju handlar om framtiden och som visar att branschen uppskattar vårt målinriktade arbete att attrahera framtidens medarbetare, där sommarjobb bara är ett av många initiativ, säger Viktoria Hägg, personalansvarig på HFAB.

Totalt har 216 företag deltagit i undersökningen som i år genomförs för 5:e gången. Företagen har i år tillsammans anställt cirka:

- 3 500 sommarjobbare under 21 år
- 600 praktikanter
- 50 traineer
- 70 lärlingar
- 20 yrkesintroduktionsanställda

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Fastigo

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.