Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Business Arena

”Så fort det bara går”

Publicerad: 18 september 2013, 14:20

HG Wessberg.

Foto: Sigurdur J. Olafsson.

HG Wessberg är statens förhandlingsperson för bostadsbyggande och tunnelbana i Stockholm. Som inflyttad men lojal Stockholmare, som han själv uttrycker det, anser han att detta är en av de viktigaste frågor han varit inblandad i.


Anledningen är, som han ser det, att Stockholm är landets tillväxtmotor och ju snabbare hjulen rullar här desto bättre för resten av landet. ”Så fort det bara går” är svaret på frågan om vad tidplanen är och HG Wessberg ser gärna projektstart redan nästa år. Behovet finns redan, men först ska det förhandlas.
– Just nu är det mycket samtal och mycket siffror. Vi är inte överens om siffrorna, vem som ska betala och vem som ska bestämma. Men det kommer vi att bli, säger HG Wessberg.

Sten Nordin. Foto: Sigurdur J. Olafsson.

Nya sträckningar för tunnelbanan ska också generera nya bostäder är tanken, av de linjer som ligger på förslag är det sträckningen till Gullmarsplan som är mest aktuell. Något som också anses angeläget från Stockholms stads sida.
– En ny dragning till Gullmarsplan öppnar för 40 000 nya bostader, det är något vi driver hårt, säger Sten Nordin, Finansborgarråd, Stockholms stad.

Mattias Fröjd

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.