torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Business Arena

Riksbyggen och Stena prisade

Publicerad: 22 september 2017, 05:37

Stena Fastigheter får diplom av Mona Finnström. Foto: Elias Ljungberg.

Stena Fastigheter anställer flest lärlingar, praktikanter, traineer och unga på yrkesintroduktion av alla företag i fastighetsbranschen. Riksbyggen är bästa företag i kategorin att anställa sommarjobbare.

Ämnen i artikeln:

FramtidsindexFastigoRiksbyggenStena Fastigheter

Stena Fastigheter anställer flest lärlingar, praktikanter, traineer och unga på yrkesintroduktion av alla företag i fastighetsbranschen. Riksbyggen är bästa företag i kategorin att anställa sommarjobbare.

Det visar Framtidsindex, en undersökning om framtida bemanningsutsikter, som genomförts av fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo och Fastighetsnytt.

Stena Fastigheter arbetar brett för att locka unga till fastighetsbranschen och för att bland annat kunna bidra till första raden i en cv. Företaget tar varje år in flera lärlingar, praktikanter, sommarjobbare samt unga på yrkesintroduktion.

– Det är viktigt att vi gör vad vi kan för att ge unga chansen att komma in på arbetsmarknaden och vi är mycket stolta att ta emot detta pris för tredje året i rad, säger Christel Armstrong Darvik, vd på Stena Fastigheter.

Riksbyggen har ett stort fokus på sommarjobbare och ser också sommarjobben som ett sätt att få fler tjejer att söka sig till branschen.

– Att tidigt satsa på unga är viktigt och vi ser gärna att fler söker sig till fastighetsbranschen. Vårt mål är att få in fler sommarjobbare och också att få in fler tjejer. Detta är ett sätt att introducera dem till vår bransch men också till vad vi erbjuder som företag, säger Eric Stuart affärsområdeschef för fastighetsförvaltning.

Vinnarna uppmärksammades på fastighetsevenemanget Business Arena Stockholm. Totalt har 194 företag deltagit i undersökningen som i år genomförs för 7:e gången. Dessa företag har i år tillsammans anställt cirka:

·         3 452 sommarjobbare under 21 år

·         717 praktikanter

·         46 traineer

·         70 lärlingar

·         28 yrkesintroduktionsanställda

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev