lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Business Arena

Reinfeldt analyserar USA-valet på Business Arena Göteborg

Publicerad: 3 november 2020, 11:47

Ett helt digitalt Business Arena Göteborg kommer att ta upp konjunkturutvecklingen på bred front och försöka tratta ner till fastighetsmarknad och lokala förhållanden i Västsverige. Det blir finans, analyser av transaktionsmarknaden, samhällsfastigheter, nedslag i stadsbyggnadsprocessen i Göteborg och kunniga talare som tolkar pandemins effekter på kontorsmarknaden.

Ämnen i artikeln:

Business Arena GöteborgCoronaviruset

Till det kommer framtidsvisioner som infriats snabbare än rapportförfattarna kunnat drömma om, elektriska transporter och mobilitet. Formen för Business Arena Göteborg blir annorlunda i den digitala plattformen, men när det gäller innehållet är det samma höga ambitionsnivå som vanligt.

Vill du delta? Anmäl dig här

– När det gäller innehållet finns det ju som vanligt massor av intressanta ämnen att välja på. Det kanske allra mest spännande är väl ändå att höra Fredrik Reinfeldt kommentera det som händer i samband med det amerikanska valet. Jag vågar inte säga valresultatet, för i värsta fall kan ju ett entydigt resultat låta vänta på sig. Då kan man behöva luta sig mot en erfaren statsman som är inläst på ämnet för att få klarhet i vad som har hänt. Dessutom kommer DI:s korrespondent Frida Wallnor vara med på länk från Washington, säger Daniel Bergstrand som är Head of Content på Business Arena. 

Fredrik Reinfeldt analyserar valet på Business Arena Göteborg. Foto: FredrikReinfeldt.se

En annan talare han vill tipsa om i Göteborg har blivit riksbekant på grund av sin envetna bevakning av den svenska coronastrategin. 

– Vad sägs om att höra den tyske journalisten Christian Stichler från ARD ge sin bild av Sverige?

Läs även: Programmet för Business Arena Göteborg i sin helhelt 

Trygghetsrapport från fältet

Mycket i förarbetet har handlat om anpassningar på grund av covid-19, nya tekniska lösningar och om att förändra de praktiska förutsättningarna efter det senaste läget. En arbetsam process där Daniel Bergstrand menar att inte minst hans kollegor i programgruppen har varit fantastiska med sin kreativitet, produktivitet och uthållighet. En programpunkt som han ser fram emot personligen är när representanter för Störningsjouren i Göteborg berättar om hur det är att arbeta för ökad trygghet i stadens bostadsområden.

Läs även: Endast digitalt deltagande på Business Arena Göteborg

– Viktigt och lärorikt att höra kunniga människor som arbetar på fältet ge sin bild av verkligheten. Den typen av programpunkter är man extra stolt över att kunna presentera under ett Business Arena. Bostadsbolagen har en nyckelroll i utvecklingen och många gör verkligen ett imponerande jobb, säger Daniel Bergstrand.     

Daniel Bergstrand ansvarar för programinnehållet på Business Arena. Foto: Elias Ljungberg

Digital anpassning av innehållet

Från början var det fyra seminariespår per dag samt ett antal fördjupningar som skulle arrangeras på plats på Svenska Mässan i Göteborg. Det programinnehållet har omarbetats till ett spår som direktsänds, ett spår med inspelade inslag, en studio som direktsänds och två direktsända rundabordssamtal. Alla talare och rundabordsdeltagare är nu med digitalt.  

– Den här processen har skapat ett innehåll som är koncentrerat och varierat på ett intressant sätt. Vi har varit tvungna att anpassa oss till de krav som ställs på ett digitalt format. Det innebär kortare inslag och att vi har filmat på många olika platser. Tekniskt är det en utmaning att få allt att fungera, men jag hoppas och tror att helheten kommer att ge tittaren en givande upplevelse. Det är viktigt att branschen kommer samman och delar erfarenheter, även om det blir digitalt den här gången.  

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev