Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Business Arena

Pandemikrisen granskas på Business Arena Stockholm

Publicerad: 16 november 2020, 08:00

Gunnar Wetterberg. Foto: Christine Olsson

Dagens kris har pandemin som orsak. Hur unik är den jämfört med andra kriser i landets historia – och hur påverkar den Sveriges kommuner? På Business Arena Stockholm i december djupdyker historikern och författaren Gunnar Wetterberg i frågan tillsammans med en namnkunnig panel av politiker.

Ämnen i artikeln:

Coronaviruset

Redan innan pandemin var kommunernas ansträngda ekonomi en stor fråga. Inte minst det stora antalet flyktingar som kom till Sverige 2015 krävde resurser och många kommuner som gjorde stora humanitära insatser fick en ekonomisk baksmälla. Tillsammans med en panel politiker på kommun- och riksdagsnivå, från Arjeplog i norr till västra Skåne i söder, kommer Gunnar Wetterberg att diskutera kommunernas ekonomi i skuggan av pandemin och de långsiktiga effekterna på kommunernas verksamhet.

Läs även: Det här blir nästa hype inom fastigheter!

Hur kommer krisen att påverka den fysiska samhällsbyggnaden? Vad händer med våra samhällen? Och hur mycket skiljer sig läget mellan olika orter i landet och mellan storstad och mindre orter?

Med i panelen är bland andra Niklas Karlsson (S) riksdagsledamot från Skåne som ledde Kommunutredningen, Britta Flinkfeldt (S) kommunstyrelsens ordförande i Arjeplog och Dennis Wedin (M) som är bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad. 

Läs även: Coronaslaget mot arkitektkåren förvärrat av prispress

Redaktionen

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev