torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Business Arena

”Måste känna sig välkommen”

Publicerad: 22 november 2018, 14:55

Fredrik Wirdenius. Foto: Vasakronan.

Vasakronan satsar friskt med förvärv och nybyggnation i Uppsala där man redan i dag är en stor aktör inom det kommersiella segmentet. Ett gott samarbete med kommunen gör att man kan ha god framförhållning och kontinuitet, menar Fredrik Wirdenius, vd på Vasakronan.

Ämnen i artikeln:

Business Arena UppsalaFredrik WirdeniusVasakronan FastigheterUppsala

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Vasakronan satsar friskt med förvärv och nybyggnation i Uppsala där man redan i dag är en stor aktör inom det kommersiella segmentet. Ett gott samarbete med kommunen gör att man kan ha god framförhållning och kontinuitet, menar Fredrik Wirdenius, vd på Vasakronan.

I Uppsala handlar det mycket om centrala lägen med kontor och handel för Vasakronan men man har även stora innehav kring Uppsala Science Park där man också bygger nytt och utvecklar stadsdelen. Fredrik Wirdenius tycker att det finns ett stort engagemang från staden, vilket är viktigt när man ska investera.

– Det jag tycker är väldigt positivt med Uppsala är att man har en kontinuitet politiskt, även om man skiftar vid nästan varje val så känns det som man har en kontinuitet och ett bra samarbete och en bra dialog med tjänstemännen. Så vi upplever ändå att det finns en öppenhet vi inte möter i så många andra kommuner.

Fredrik Wirdenius trycker på vikten av att ha en bra dialog, framförallt för att man som fastighetsägare ska kunna planera långsiktigt.

– Ska man investera i en stad och en marknad så ska det dels finnas ekonomiska förutsättningar för att göra det men sedan måste man känna sig välkommen och känna att här finns det en tydlig strategi från politiskt håll som håller över tid. Uppsala är en tillräckligt stor stad för att man ska kunna jobba med kontor, arbetsplatser och stadsutveckling, samtidigt är den inte större än att man ligger nära de som bestämmer.

Den segdragna regeringsbildningen innebär såklart en viss oro i en bransch som gärna ser långsiktiga ramverk att jobba inom. Men Fredrik Wirdenius ser inte alls samma problem på kommunal nivå där han anser att man är mycket duktigare på att hitta pragmatiska lösningar.

– Där blir det mer om vad som är de viktiga frågorna som ska göras de kommande fyra åren och vilka politiska partier som är beredda att stötta det, och då blir det lite okonventionella lösningar som jag tycker är väldigt bra. När vi är ute och jobbar i kommunerna så känner man inte riktigt av vad det är för färg på politiken och politikerna man träffar utan det är andra saker som spelar in. På riksplanet däremot finns de här låsningarna som naturligtvis inte är bra för Sverige, men jag tror inte det påverkar Uppsalas utveckling i det korta perspektivet.

Mattias Fröjd

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev