Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Business Arena

Internationellt kapital möter nordiska aktörer

Publicerad: 21 maj 2019, 12:58

Sverrir Thór.

Den 23 maj genomförs Business Arena London för andra gången. Sverrir Thór, ekonomiredaktör på Fastighetsnytt och en av initiativtagarna, ser ett stort intresse för att investera i Norden samtidigt som de nordiska aktörerna gärna vill bredda sina ägargrupper.


Ämnen i artikeln:

Business Arena London

Syftet är att främja mötet mellan nordiska fastighetsmarknaden och det internationella kapitalet som söker avkastning i regionen. Intresset för investeringar i Norden är starkt och de nordiska aktörerna vill gärna bredda sina ägargrupper och hitta nya kapitalkällor utanför regionen vilket skapar ett behov för en mötesplats och där är London, som är världens finansiella nav, en naturlig plats att börja.

Årets upplaga är den andra i ordningen, vi fick en bra start i fjol där besökarna uppskattade mötesplatsen och den höga kvalitén på programmet. Nu har vi skruvat ytterligare lite på konceptet för att göra det ännu attraktivare för investerare som vill investera både direkt och indirekt (via aktier och obligationer) på den nordiska marknaden. Förra året var besökargruppen lite spretig i sin sammansättning men nu ser mixen ut att bli ännu bättre.

Vad kan besökarna förvänta sig?
Vårt London-event skiljer sig lite från de svenska arenorna på det sätt att vi har ingen utställning. Här är det fokus på möten och nätverkande i kombination med ett seminarieprogram som är skapat för att lyfta och besvara de vanliga frågor som nordiska aktörer möter när de träffar utländska investerare. Det blir representation från alla fem nordiska länder, vilket är kul.

Hur ser intresset ut för Norden i ett internationellt perspektiv?
Det är starkt och har vuxit mycket sedan 2008 då internationella investerare skydde Norden. En intressant utveckling är att den nordiska fastighetsmarknaden numera betraktas som en core marknad istället för en spekulativ marknad som den var förr. Det innebär att investerare mycket hellre satsar sina pengar långsiktigt i regionen medan de tidigare gjorde spekulativa affärer för en snabb vinst och drog snabbt när förutsättningarna ändrades. De senaste åren har stora internationella institutionella investerare som exempelvis Blackstone och Blackrock satsat stora pengar i regionen.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Business Arena London

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.