lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Business Arena

“Hög nivå på samtalen om samhällsfastigheter”

Publicerad: 2 juli 2019, 08:28

Dorotea Stellmach, konceptutvecklare på Altura, intervjuades av Fastighetsnytts chefredaktör Anders Carlén.

Foto: Anders Carlén

“Alla seminarier kring samhällsfastigheter har hållit väldigt hög nivå”, säger Dorotea Stellmach, konceptutvecklare på Altura, i vår enkät från Almedalen.

Ämnen i artikeln:

AlmedalenBusiness Arena AlmedalenAltura Fastigheter

“Alla seminarier kring samhällsfastigheter har hållit väldigt hög nivå”, säger Dorotea Stellmach, konceptutvecklare på Altura, i vår enkät från Almedalen.

Hej Dorotea Stellmach, Altura fastigheter som äger, förvaltar och utvecklar samhällsfastigheter med primärt fokus på äldreboenden. Vad har varit bäst hittills under Almedalsveckan?
– Jag har bara varit här i drygt ett dygn, men jag måste säga att alla seminarium kring samhällsfastigheter som jag har varit på har håll väldigt hög nivå. Det pratas inte bara visioner utan väldigt mycket konkreta saker som man redan nu gör samt saker som man kan göra.

Vilka är de stora samtalsämnena?
– Inom samhällsfastigheter är den stora frågan hur kommunerna ska klara av att leverera 700 särskilda boenden till 2035. Och det är där vi som är ett privat alternativ kan komma in och avlasta.

Vad får man inte missa i veckan?
– Passa på att lämna Visby och Almedalen om du får en lucka. Fårö, Sudret… Gotland är så mycket mer än Visby!

Var hittar man dig imorgon?
– Jag inleder morgonen med seminariumet om värdeskapande miljöer för vård och omsorgsboende och sen får vi se var jag tar vägen.

Anders Carlén

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev