Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Business Arena

Hårt tryck på Afas konstauktion

Publicerad: 19 september 2019, 07:43

Det blev rejält tryck på budgivningen när Afa Fastigheter ornade konstauktionen Hjärta Stockholm.

Foto: Andreas Jennische

Målet på 100 000 kronor slogs med råge. “Jag tror att alla kommer att bli överraskade över hur mycket pengar stadsmission fått in på de här auktionen, säger Lars Edberg, förvaltningschef på Afa Fastigheter.”


Ämnen i artikeln:

AFA Fastigheter

Det blev ordentlig fart på budgivningen när Afa Fastigheter ordnade konstauktion för välgörenhet på Business Arena på torsdagen. Målet nåddes – och överträffades.

Det var ett 20-tal konstverk med Stockholmsmotiv som gick under klubban på torsdagen i Newsecs lounge på Business Arena under namnet Hjärta Stockholm.

Syftet var att samla in pengar till Stockholms stadsmission och en hel del pengar blev det, kan Fastighetsnytt berätta. En del del skratt blev det också när branschkollegor tävlade om att buda hem samma verk genom att vifta med sina nummerskyltar.

Högst bud gavs på ett stort originalfotografi av Åke E:son Lindman som såldes för 50 000 kronor.

Konsten har köpts in speciellt för ändamålet av utvalda konstnärer som på olika sätt skildrar Stockholm, den stad som både Stockholms Stadsmission och Afa Fastigheteter bedriver sin verksamhet i.

Målet var att generera minst 100 000 kronor och det målet uppfylldes med råge. Slutsumman blev hela 241 ooo kronor.

– Vi vill göra om det nästa år men då måste det till någon twist. Det blir svårt att upprepa den här succén annars, säger Lars Edberg, utvecklingschef på Afa Fastigheter.

Andreas Jennische

Ämnen i artikeln:

AFA Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.