Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Business Arena

“Hållbarhet tas på större allvar i år”

Publicerad: 3 juli 2019, 02:53

Yves Chanterau intervjuades av Fastighetsnytts chefredaktör Anders Carlén som är på plats i Almedalen.

Foto: Anders Carlén

I år tas hållbarhetsfrågorna på ett större allvar i Almedalen jämfört med tidigare, säger arkitekten Yves Chanterau från Ekvator.


Ämnen i artikeln:

AlmedalenYves Chantereau

Hållbarhet och klimatförändringar är de största ämnena på årets Almedalsvecka. Det säger arkitekten Yves Chanterau i vår enkät från mötesdagarna i Visby.

Hej Yves Chantereau, arkitekt och partner på Equator Stockholm. Vad har varit bäst hittills under Almedalsveckan?
– Jag råkade ramla in på ett seminarium igår där artisten och poeten Emil Jensen, experten och tidigare språkröret Åsa Romson samt författaren och samhällsdebattören Anders Wijkman samtalade på temat skam i klimatförändring. Det var väldigt bra och väldigt typsikt för hur det det fungerar här i Almedalen: man bara råkar trilla in i spännande samtal och seminarium.

Vilka är de stora samtalsämnena?
– Hållbarhet, klimatförändring och social hållbarhet. Frågorna har varit uppe på agendan tidigare, men i år ser vi ett större allvar och en ökad förståelse kring frågan.

Var hittar man dig i dag onsdag?
– På Business Arena, vår vd Annica Carlsson ska vara med i ett seminarium om hur liv och attraktivitet skapas i staden, vilket i sig också hänger ihop med hållbarhet.

Anders Carlén

Ämnen i artikeln:

AlmedalenYves Chantereau

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.