Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Business Arena

”Greta-fenomenet kommer att sprida sig”

Publicerad: 18 september 2019, 10:49

Kent Persson på Heimstaden.

Foto: Andreas Jennische

Kent Persson, senior investment manager och utvecklingschef på Heimstaden, spår ett ökat socialt engagemang från fastighetsbranschens sida i spåren av Greta Thunberg och synlig ekonomisk utsatthet.


Ämnen i artikeln:

Heimstaden

Kent Persson, samhällspolitisk chef på Heimstaden, spår ett ökat socialt engagemang från fastighetsbranschens sida i spåren av Greta Thunberg och synlig ekonomisk utsatthet.

Kent Persson var tidigare partisekreterare hos Moderaterna men rekryterades till Hemstaden 2015 där han idag är samhällspolitisk chef.

Enligt honom kommer branschen att ta ett allt större socialt engagemang framöver – i takt med att problem med hemlöshet och utanförskap blir uppenbara för fler.

– Vi har allt fler familjer och människor som lever nästintill i misär. Att hjälpa dem som inte har egen kraft att skaffa någonstans att bo är en av branschens och politikens största utmaningar, säger Kent Persson när Fastighetsnytt träffar honom på Business Arena.

En handfull mycket bättre än inget

Enligt Kent Persson behöver branschen kliva fram och ta större socialt ansvar. Om fler bolag bidrar med så lite som en handfull lägenheter till en social bostadssatsning, så kommer trycket att öka på de bolag som inte gör det alls.

– Politiken kan inte lösa det här på egen hand. Vi måste tänka till när vi bygger nya lägenheter så att vi pressar priserna och vi måste frigöra lägenheter för dem som har det allra tuffast. De som inte gör det förlorar i trovärdighet. Greta-fenomenet sprider sig, säger Kent Persson och syftar på klimataktivisten Greta Thunberg.

Heimstaden äger och förvaltar cirka 28 000 bostäder i 27 av Sveriges kommuner. Kent Persson uppger att Heimstaden kommer att prioritera sitt arbete med social hållbarhet kommande år.

Andreas Jennische

Ämnen i artikeln:

Heimstaden

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.