Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Business Arena

Expert spår uppsving för handel utanför städerna efter pandemin

Publicerad: 3 december 2020, 13:33

Philip Fimmano talar på Business Arena Stockholm nästa vecka. Foto: Thirza Schaap

Trender inom handel har snabbats på av coronapandemin, kanske främst när det gäller digitalisering. Philip Fimmano, New York-baserad trendexpert inom retail, tror dessutom att vi kommer att konsumera mer hållbart efter pandemin.

Ämnen i artikeln:

Business Arena StockholmCoronaviruset

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Handeln har på flera sätt varit både vinnare och förlorare under pandemin, där den fysiska butiken haft det tufft och e-handeln blomstrat. 

Philip Fimmano är Creative Director på Trend Union. I en intervju med Fastighetsnytt säger han att han tror att människor kommer att vara peppade på att gå ut och handla igen när det är möjligt. 

– Jag tror att människor har saknat den mänskliga kontakten som man bara får i en fysisk butik, men också känslan av att ta på något - speciellt när det handlar om kläder och mat. 

Han tror att människor återigen kommer att ”förälska sig” i shoppingupplevelsen, men att pandemin samtidigt snabbat på hållbarhetstrenden när människor förstått hur lite man faktiskt behöver för att vara glad. 

– Efter pandemin kommer folk att vara mer varsamma kring vad de faktiskt behöver. Det kommer att gynna ”nödvändighetshandel”. Den typen av handel kommer att vara byggstenar för att återvända till ett hälsosamt handelslandskap. 

Läs även: Stockholms stad vill se mer kultur i gallerior

Under pandemin har människor återvänt till handelsområden utanför städerna, dit man måste ta bilen. Det tror Philip Fimmano att man kommer se mer av, även när livet återgått till något mer normalt. 

– Många butiker har redan lämna citykärnorna för att få mer plats att uttrycka sina varumärken. Jag tror inte att människor har några större problem med att ta bilen för att destinationshoppa, så länge man får högre kvalitet eller bättre service. 

Läs även: ”Förvånande att e-handeln inte ökat mer i Europa”

Utöver det tror han att de kommande åren kommer att bli eran då vi till slut får ihop balansen mellan fysiska butiker och onlineshopping. 

– Kanske får vi se fler showrooms som poppar upp där du kan känna och ta på varorna, men sedan köpa genom mobilen. 

Läs även: Amazon.se öppnar – så reagerar fastighetsbranschen

Den 8 december besöker Philip Fimmano Business Arena Stockholm, där han kommer att prata mer på ämnet under rubriken ”Conscious consumption and the future of retail”.

Se en kort videointervju med Philip Fimmano här

 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Se mer av Philip Fimmano på Business Arena Stockholm

Här kan du läsa mer om programmet och anmäla dig till eventet.  

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev