söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Business Arena

Efter juryns tuffa omröstning: Nu har vinnarna i BA Tech Awards korats

Publicerad: 8 december 2020, 13:14

Vinnarna i Business Arena Tech Awards korades på tisdagen. Foto: Fastighetsnytt

Det var brandskydd och automatiska felanmälningar som blev de vinnande koncepten när BA Tech Awards avgjordes under Business Arena Stockholm på tisdagen.

Ämnen i artikeln:

Business Arena StockholmProptech

Efter att de sex finalisterna genomfört sin pitch inför juryn den 8 december står det klart att Fastighets AB Förvaltaren och  Bimfire blir de som kammar hem vinsten när BA Tech Awards avgjordes för första gången.

Läs även: Tunga branschnamn bakom nytt investment-bolag som ska accelerera nordisk proptech

Tävlingen som anordnas av Business Arena i samarbete med Nordic Proptech Initiative är ett sätt att belöna och lyfta fram digitala initiativ som tar fastighetsbranschen snabbare in i framtiden. 

Priset delades ut i två kategorier. Förvaltaren vann inom kategorin Mest Innovativa Fastighetsaktör och idén handlar i korthet om att få in automatiska felanmälningar, rakt in i det kommunala bostadsbolagets fastighetssystem baserat på sensordata och ett bakomliggande regelverk inklusive nyttjande av standarder.

Juryns motivering till Förvaltaren:

”Våra beslut och efterföljande resultat blir aldrig bättre än den information som de grundar sig på. I en värld som blir allt mer datadriven handlar det om att samla in, analysera och omvandla till praktisk nytta. Med stor initiativförmåga har man lyckats sammanföra flera externa parter och skapat ett system för att optimera driften i bolaget. En innovativ lösning där redan existerande teknik och kunskap integreras för att skapa konkret nytta. Lösningen är dessutom applicerbar brett över hela fastighetssektorn.”

Läs även: Afrys nya fastighetschef: ”Proptech behöver integreras i tjänsteutbudet i ännu större utsträckning”

Inom kategorin Mest innovativa proptech-bolag var det Bimfire som drog det längsta strået med sin idé att digitalisera och effektivisera hantering, kontroll och kommunikation av kritisk brandskyddsinformation för en byggnads hela livscykel via en BIM-modell.

Juryns motivering till BIMfire:

”I känsliga delar av verksamheten kan både tid och tillgänglighet till data vara avgörande. Med rätt hantering av tekniken kan digitaliseringen vara ett redskap som underlättar, inte minst när det gäller trygghet. Att ha kontroll över kommunikation och kritisk information gynnar både företag som kund. Denna innovation är skapat för att integreras i redan existerande system och kommer med all säkerhet vara efterfrågat av fastighetsägare lokalt och globalt.”

– Fantastiskt kul att vi har kommit i mål med tävlingen. Det har varit bra att lyfta fram, inte bara proptech-bolag utan också de på kundsidan som lyckats implementera tekniken. Väldigt bra pitchar och en tuff omröstning för juryn som på kort tid lyckades komma till ett beslut så jag är väldigt nöjd, säger juryns ordförande Magnus Svantegård.

Övriga finalister i BA Tech Awards

• Smartvatten, Envera Sverige AB.

• Yggio 3.0, Sensative AB.

• Solida, Sisab.

• Bonava. 

Redaktionen

 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev